ASKO kysyy, mikä on vuohisnivel ja tirripaisti?

Asumisyksikössä 25.8.2015
Mukana Heikki, Hemmo, Aili ja Anna-Liisa. Ja tietenkin apuri Lari.
Aluksi Menumat keskustelua. Tykkäsivät, että on mukavampi syödä yhdessä.
Keskustelua Mikkelin kahviloista joissa heillä on tapana käydä.
Keskustelua salaattibaareista ruokakaupoissa. Idea on hyvä ja salaattia voi ottaa monipuolisesti vain omaan tarpeeseensa.
Keskusteltiin myös MM -kisoista, jännitystä tulossa eli keihäänheittoa. Jotkut ovat niin arkoja, etteivät uskalla katsoa, vaan siirtyvät jännittävissä hetkissä toiseen huoneeseen.
Mikä on vuohisnivel? Se on hevosen yksi nivelistä.
Käytiin erittäin vilkasta keskustelua siitä, mitä on tirripaisti. Yksi tarina: sianrasvaa, sipulia ja leipäpalojen. Tirripaistia saa Kangasniemen huoltoasemalta perjantaisin, sinne siis!
Tämäkin on ollut herkkua: suojattua sianrasvaa leivän päälle.
Suurta herkkua oli patapaisti, joka laitettiin uuniin jälkilämmölle ja sitten syötiin kastamalla leipäpalojen siihen.
Anna-Liisa tarjosi kaikille tekemäänsä puolukkahyytelöä. Puolukat soseutetaan tehosekoittimella, keitetään sokerin kanssa ja taas tehosekoittimeen. Purkitus ja sitten se hyytelöityykin. Anna-Liisan ohje kuvassa.
Mukavaa ja hauskaa taas kerran!

Puolukkahyytelö_resepti

Teksti ja kuva: Marja-Liisa Laitinen, TKI-asiantuntija

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s