Heikki tapaa ASKOn

Asumisyksikössä 8.9.
Tänään olikin mielenkiintoinen päivä. Joskus tilanteet syntyvät kuin itsestään.Itse asiassa minulla oli (ensin) este mennä yhteisöllisellä lounaalle. Mutta siten kun oivalsin, esteestä tulikin päivän vahvuus.
Minulla oli nimittäin työsuojelutapaaminen Mamkin/Xamkin rehtori Heikki Saastamoisen kanssa klo 11.30. Eli yhteisöllisen ruokailun kanssa päällekkäin. Eipäs siinä mittään, kysyin Heikiltä mennäänkö käymään sellaisessa paikassa, missä et ole käynyt aiemmin? Tapaisit upeita ihmisiä ja kuulisit upeita tarinoita. Heikki sanoi, että mennään vain.
Ja niin ajettiin Laitisen ‘toitskalla’ toiselle puolen kaupunkia asumisyksikköön.

Lari oli kattanut pöydän isoksi niin että mahduimme kaikki saman pöydän ääreen. Kiitos Lari! Muutama minuutti siinä verryteltiin juttuja aloittaessa, mutta jo hetkessä tarinaa tuli pöydän joka kulmalta.

Heikki, siis se vanhempi, oli tänään juttutuulella hevosista ja puun kaadosta. Heikillä oli ollut kuusi hevosta ja aina niistä luopuminen ei ollut helppoa. Puun kaatamisen salat kuitenkin Heikki taitaa, kannattaa pyytää konsultaatiota ennen kuin ryhtyy ns. tuumasta toimeen!

Kun nyt oli tällainen harvinainen hetki, että ihan rehtori oli paikalla, kerrottiin myös tarinoita koulun käynnistä, joko omista tai muiden. Erityisen vilkasta keskustelua käytiin siitä, onko sallittua ottaa oppilasta korvannipukasta kiinni ja viedä nurkkaan. Noh, ei enää nykyään, mutta aiemmin se oli kovinkin tavallista ja arkipäivää kaikkien koulunkäynnissä. Karttakeppikin oli joillakin opettajilla välillä käytössä!
Aili halusi korostaa sitä, että tytöt olivat aina kilttejä ja pojat kerrassaan hunsvotteja. Pojat olivat kurittomia ja saivat kurinpalautusta harva se päivä.

Nämä tilaisuudet Vilhelmiinan, Heikin (sen vanhemman;), Ailin, Anna-Liisan, Marja-Leenan ja Larin kanssa ovat antoisia puolin ja toisin. Minulle itselleni mindfulnessiä parhaimmillaan. Ja näille yhteisön jäsenille tärkeä päivä, monien arkipäivien joukossa. Tapaamiset osoittavat sen, mikä on tärkeää elämässä, mistä löytyy vastaus siihen, miten voisit paremmin elää tätä päivää. Tapaamiset ovat iloisia tapaamisia ja samalla lohdullisia kaikille läsnäolijoille!

Laurinpuistossa 08092015 Laurinpuistossa 08092015_Teksti ja kuvat: Marja-Liisa Laitinen, TKI-asiantuntija

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s