ASKO polki pyörällä 20 km ja takaisin

16.9. lounasreffeillä kahvilassa

Tänään oli se päivä kun olin etukäteen sopinut lounastreffeistä. Sain tyttäreni kautta tiedon mukavasta Liisasta, joka olisi kiinnostunut tulemaan lounastreffeille. Soitin Liisalle ja teimme treffit tälle päivälle. Liisa olikin ottanut mukaan siskonsa, joten meillä oli mukavaa juteltavaa kolmestaan. Juuri aloittaessamme ruokailua paikalle tulikin lounastreffiaktivisti Rauli ja yllätys-yllätys asumisyksikön Heikki, se vanhempi;)

Nyt kun olimme koolla aivan uudella kokoonpanolla, alkoi pikku hiljaa selvitä se, että lounastreffiläiset ovat olleet nuorempana samoissa tansseissa ja muissa nuorisolle tarkoitetuissa tilaisuuksissa. Kyllä maailma on pieni!

Ajatella, joskus aikoinaan ajettiin polkupyörällä 20 km tansseihin. Sitten tanssittiin aamun sarastukseen asti ja sen jälkeen pyörällä takaisin. Ja aina ei pyörällä ajaen, vaan pyörän tarakalla tai tangolla istuen. Paras tarina oli se, että yhdessä pyörässä ei ollut jarruja ja jalassa olevat tennarit joutuivat koville jarrutuskohdissa. Lopulta kävi niin, että tennaritkaan eivät pitäneet ja kyydissä ollut tyttönen lensi kaaressa ojan pohjalle. Pahemmin ei sattunut, mutta itku tuli siitä kun uusi leninki meni rikki!

Tätä ryhmää seuratessa tulee mieleen kysymys: mikä on terveen ja hyvä elämän salaisuus? Tarinoita kuunnellessa tulee mieleen heti liikunta ja liikkuminen, sosiaaliset suhteet ja jotenkin odottamatta ja yllättäen: ihan tavallinen elämä. Kaikki tänään mukana olleet ovat tehneet paljon töitä, menneet naimisiin, saaneet lapsia ja lastenlapsia. Jos vaikka vähän yrittäisin vielä raottaa salaisuutta, olisiko tietynlainen uteliaisuus, luottamus ja huumori vielä niitä muita ominaisuuksia hyvälle ja pitkälle elämälle.

Minulle jäi erittäin hyvä olo treffien jälkeen ja toivoisin niin, että mahdollisimman moni pääsisi/haluaisi/uskaltaisi/rohkenisi tulla mukaan. Miten tätä viestiä saisi eteenpäin? Nämä lounastreffit ovat avoimet ihan kaikille ikäihmisille!

Teksti: Marja-Liisa Laitinen, TKI-asiantuntija

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s