Kirkkoveneellä Tynkkylän norpan vesillä

WP_20150918_10_46_49_Pro

Punkaharjulla Pihlajaveden rannalla sijaitseva Tynkkylän Lomaniemi on paikka, jossa mahdollisuus nähdä saimaannorppa on totisinta totta. Viereisellä Vuorilahdella norppa on tänäkin kesänä näyttäytynyt useille mökkivieraille. Lomaniemen yrittäjän Jukka Heikkosen mukaan norppa on hyvin utelias ja saattaa näyttäytyä aivan veneen vierellä tai uida jopa rannan tuntumaan ihmettelemään ihmisten touhuja.

WP_20150918_11_33_56_Pro

Viime perjantaina olimme matkailun tuotteistamiskurssin opiskelijoiden kanssa Tynkkylässä vierailulla. Opiskelijat olivat suunnitelleet yritykselle luontoaiheisia hyvinvointipalveluja, joista yksi oli kirkkoveneretki Pihlajaveden aalloilla. Pääsimme jo heti samalla vierailulla testaamaan kirkkoveneen kyytiä, sillä vene oli varta vasten kuljetettu paikan päälle. Jopa myrskyisäksi yltyneestä tuulesta huolimatta kirkkovene kulki vakaasti ja yhteinen soutusävel löytyi nopeasti, vaikka mukana oli monta ensikertalaista.

WP_20150918_10_47_25_Pro

Paikoin pysähdyimme katselemaan, josko norppa ilmestyisi ihmettelemään, mikä porukka siellä isolla veneellä oikein soutelee. No, tällä kertaa norppa ei suvainnut näyttäytyä, mutta jo tieto sen olemassaolosta tuo mukavaa jännitystä retkeen. Kirkkovene ja Pihlajaveden mahtavat maisemat ovat jo itsessään upea kokemus. Ehkä ensi kesänä kirkkoveneretkiä ja muita opiskelijoiden Tynkkylään ideoimia palvelupaketteja on saatavilla kaikille matkailijoille!

Viljo Kuuluvainen, projektipäällikkö, LUOTUO-hanke

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s