Asiakkaan pään sisälle

WP_20150915_002

Luontolähtöisten hyvinvointipalvelujen kehittämisessä tuntuma asiakkaan tarpeisiin on koko homman ytimessä. Tämä oli kirkas ydinviesti kun joukko eteläsavolaisia matkailuyrittäjiä kokoontui kehittelemään uusia palveluideoitaan työpajaan Kyyhkylän kartanoon.

Asiakaslähtöisyyden autuutta pauhataan nykyään monesta tuutista, mutta sen toteuttaminen käytännössä jää monelta puolitiehen. Vaikka eihän se suinkaan mitään monimutkaista ole. Pitkälle pääsee jo esittelemällä potentiaalisille asiakkaille omaa palveluideaa, pyytämällä palautetta ja testaamalla palvelua asiakkailla. Jos tämä jää tekemättä, on liian usein tuloksena ainoastaan yrityksen lähtökohdista rakennettu palvelu, jolle ei asiakkaita tosielämässä sitten löydykään.

Idea uudesta palvelusta voi tulla esimerkiksi asiakkaalta, muista sidosryhmistä tai yritykseltä itseltään. Uuden palveluidean ei suinkaan tarvitse olla täysin ainutlaatuinen, jotta sitä kannattaisi lähteä viemään käytäntöön. Usein menestynyt ja ainutlaatuinen palvelu on monen tekijän summa. Tarpeeksi hyvä idea yhdistettynä ainutlaatuiseen toimintaympäristöön, osaamiseen, ihmisiin ja ammattimaiseen toteutukseen voi luoda yritykselle jäljittelemättömän kilpailuedun.

Tällaisen uniikin kilpailuedun turvin yritys voi parhaassa tapauksessa seilata omalle siniselle merelleen, jolla verinen kilpailu on enää vain etäinen ikävä muisto. Olisiko luontolähtöisellä hyvinvointimatkailulla edellytyksiä Etelä-Savon matkailun siniseksi mereksi? Tai järvi taitaa tässä tapauksessa olla osuvampi vertaus.

Seuraava LUOTUO-hankkeen työpaja järjestetään Anttolanhovissa 21.10 klo 10-14. Osallistumisesta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä projektipäällikkö Viljo Kuuluvaiseen (viljo.kuuluvainen(at)mamk.fi, 0406701695).

Viljo Kuuluvainen, Mamk

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s