Kuuleeko ASKO? – Hyvin kuuluu, kuuluu kyllä.

15.9. asumisyksikössä

Tänään meillä olikin varsin tärkeä aihe yhteisen pöydän ääressä, nimittäin huonokuuloiset henkilöt ja heidän kanssaan puhuminen. On hienoa huomata, että keskusteluaiheet lähtevät ryhmäläisistä itsestään, mitään valmista ei tarvitse tuoda. Anna-Liisalla oli mukanaan keskussairaalan korvaklinikalta saadut ohjeet siitä, miten huonokuuloisen kanssa puhutaan. Ohjeessa mainitaan mm. rauhallinen ympäristö, hyvä valaistus (nähdään ilmeet ja mm. suun liikkeet), puhutaan vain yksi kerrallaan ja katsotaan huonokuuloiseen päin. Lisäksi on myös muistettava huonokuuloisen asema, hän ei esimerkiksi välttämättä kuule, mille muut nauravat. Siitä on kerrottava hänelle.

Myös tästä linkistä löytyy ohjeita keskusteluun huonokuuloisen kanssa: Huonokuuloisuus

Muistelimme vielä viime kerran vieraastamme Sawe Edwinistä ja toistelimme swahilin kielen sanoja, jina langu, karibu, jambo…

Mukavaa kun meillä käy vieraita. Tänään oli tet (työelämätutustuminen) -harjoittelija Samulin vuoro. Ja perjantaina tulee Mikkelin ammattikorkeakoulun kansainvälisiä restonomiopiskelijoita. Annamme koululla opiskelijoille tehtäväksi jotain asiaohjelman järjestämistä, terveellisestä ravinnosta ym. – Ja taas puhutaan tietenkin kieliä. Ja ehkä jotain muutakin kuin englantia ja swahilia.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s