Ohjaamot – Monipuolisia matalan kynnyksen palveluita nuorille

Mikkelin Olkkari, Pieksämäen Pientare ja Savonlinnan Intola nuorisotalo Possen yhteydessä ovat tuttuja ja tärkeitä paikkoja monelle eteläsavolaiselle nuorelle. Niistä saa apua niin koulutukseen ja työelämään kuin omaan hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Yhdessä valtakunnallisten pilottien kanssa näitä nuorten palveluita kehitetään virallisiksi Ohjaamo-palvelupisteiksi.

Ohjaamojen tuki -hankkeen tavoitteena on, että jokaisella eteläsavolaisella nuorella olisi mahdollisuus käyttää Ohjaamo-tyyppisiä monialaisia nuorten palveluita joko omassa kotikunnassaan tai seudullisen yhteistyön mahdollistamana. Hankkeessa työskennellään tiiviisti Etelä-Savon Ohjaamojen ja pienten kuntien toimijoiden kanssa.

Hanke tarjoaa maakunnan Ohjaamo-toimijoille koulutusta ja verkostoitumisen mahdollisuuksia. Hankkeessa järjestetään Ohjaamo-foorumeja hyvien käytäntöjen levittämiseksi ja verkostotapaamisia seudullisen yhteistyön edistämiseksi. Käytännön tukea annetaan erityisesti pienille kunnille, joiden kanssa käynnistetään nuorten ohjauspalveluihin liittyviä pilotteja ja palvelukokeiluja. Lisäksi hanke laatii menetelmiä palveluiden laadun ja vaikuttavuuden arviointiin.

hankekuva

Hankkeessa työskentelevät kokoaikaisesti projektipäällikkö Sonja Miettinen ja TKI-asiantuntija Heikki Kantonen. Sonja hallitsee kuusi eri tapaa neuloa villasukan kantapää. Heikki kuuntelee työmatkoja pyöräillessään musiikkia C-kaseteilta.

Ohjaamojen tuki – nuorten matalan kynnyksen palveluiden ja monialaisen verkostotyön kehittäminen Etelä-Savossa -hanke alkoi 1.6.2015 ja päättyy 31.5.2017. Hanketta rahoittaa Etelä-Savon ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta.

Teksti: Sonja Miettinen, projektipäällikkö
Kuva: Manu Eloaho

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s