ASKO laittaa kuppilat kuntoon mummoille ja papoille!

30.9. lounastreffeillä kahvilassa

Istuttiin kahdestaan lounaalla Heikin kanssa. Kysyin Heikiltä, mitä pitäisi tehdä, että tänne tulisi muita ikäihmisiä, mitä täältä puuttuu? Heikki vastasi sen enempää miettimättä ja sanoi: ”Ei täältä puutu mitään! Vain kävijät.” Tällä Heikki tarkoitti sitä, että tässä lounaskahvilassa on erinomainen lounas, esteetön kulkeminen, mukava tunnelma ja paljon ihmisiä joita voi seurata.

Mutta kehitettävää tässä nyt on. Ennen talven tuloa.

Voitaisiinko ajatella, että senioripöydässä olisi kyltti: Seniorit. Näitä pöytiähän voisi olla missä tahansa kahvilassa tai ravintolassa. Onhan lapsillekin ravintoloissa omat leikkipaikkansa ja joskus jopa omat noutopöytänsä. Ja voisihan ruokalistalla olla seniori-annokset, aivan kuten lapsilla on omansa. Toki senioreiden ruoka ei tarvitse olla lihapullia ja nakkiperunoita, vaan ihan samaa ruokaa kuin muillakin aikuisilla, pikkuisen vain pienempänä annoksena. – Itse asiassa tämä on totta jo maailmalla. Viime kesänä vieraillessamme Edinburgissa luimme eräässä ravintolassa menu-listaa, jossa oli senior size /senior menu maininta.

Kahvilan ja ravintolan konseptiahan voisi kehittää ikäihmisten osalta niin, että ravintolassa olisi myös pelejä, kuten shakki ja pelikortit – tai pikku-bingo. Äkkiähän sellainen peli saa ikäihmiset kokoon. Ja musiikkia voisi olla rauhoittamassa tunnelmaa, ei mitään disko-jyskettä ja pärinää. Luulenpa, että kun yrittäjät antaisivat enemmän mahdollisuutta ikäihmisille asiakkaina, tiloihin syntyisi vaikka mitä mielenkiintoista. Etenkin kun tiedetään ikäihmisten pitkä elämänkokemus.

Vaikka ei muuta, niin asiakasraati, muutaman kerran vuodessa. Ja kakkukahvit päälle. Kyllä syntyisi eloisaa liiketoimintaa ja jonoja tiskille!

Heitetään nyt sitten Heikin kanssa teille kaikille kahvila- ja ravintolayrittäjille haaste kuka saa parhaiten ja eniten ikäihmisiä asiakkaakseen. Annetaan aikaa kaksi kuukautta. Palataan sitten asiaan.

Ja laittakaa kaikki bloggaajat ja Facebook-fanittajat viestiä eteenpäin: Kuppilat kuntoon mummoille ja papoille!

Teksti: Marja-Liisa Laitinen, tki-asiantuntija

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s