ASKO ottaa selfien :)

2.10. asumisyksikössä

Ensimmäinen ajatukseni ja suunnitelmani tämän päivän yhteisöllisestä ruokailusta oli, että nyt en kutsu sinne ketään vieraita. Mutta toisin kävi. Tuli kutsuttua yksi, oma tytär. Siksi koska hänellä kun selfie-keppi. Siitä kohta lisää.

Vakioystäviemme lisäksi mukana oli myös Katri, lähihoitajaopiskelija. Hieno juttu! Ja yhä parempaa, olemme saaneet ryhmäämme uuden ystävän Helvin. Tervetuloa! Ja mukana oli myös Helvin omaishoitaja, Vuokko. Joten tilassa oli tunnelmaa ja tarinaa ihan alusta alkaen.

Syksypuheisiin kuuluu usein linnut ja etenkin muuttolinnut. Heikillä oli sellainen tieto, että kaksi viikkoa kurkiaurojen lähdön jälkeen sataa ensilumi. Jossain päin Suomea. Voiko tähän samaan tarkkuuteen päästä edes Matti Huutonen tai Pekka Pouta?

Kurkiaurojen jälkeen ’lensimme’ joutsenten kanssa ja kerroimme hauskoja tarinoita joutsenista ja niiden mainioista tavoista hoitaa poikuettaan ja olla kovinkin äänekkäitä kun pitää saada perhe koolle.

Siinä tarinoita kuunnellessa huomasin, miten silakkapihvit tekivät kauppansa! Yksi jos toinen kävi hakemassa lisää, samalla hiljaa jutellen: ”Taidan ottaa ihan yhden vain lisää. Kyllä on hyvää!” Joten, tiedoksi Isolle Padalle. Laittakaapa silakkaverkot veteen, täällä halutaan tätä herkkua lisää, ja paljon.

Nyt siihen selfie-keppiin. Halusin esitellä asukkaille mikä vehje se selfie-keppi oikein on. Eivät olleet asukkaat koskaan kuulleetkaan moisesta kepistä. Siinä sitten esiteltiin mokoma sauva juurta jaksain ja otettiin tietenkin kuvia. Hauskaa oli ja hyviä kuvia napattiin. Kuvauksen arvoa nosti erityisesti se, kun kerroimme, että nykyään kaikki julkkikset ja poliitikotkin haluavat ottaa selfie -kuvia. Kepillä tai ilman.

Niinpä siinä tuumattiin, että julkkiksia ollaan ja hyvää viikonvaihdetta!

Vilhelmiina ja LispeHeikki, Hemmo ja LispeTeksti ja kuvat: Marja-Liisa Laitinen, tki-asiantuntija

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s