Mikä Työhyvinvointiakatemia?

WP_20150410_005Kun aloitin Työhyvinvointiakatemiassa helmikuussa, startti oli reipas.  Samalla vauhdilla menimme koko kevään ja syksyyn saakka: lähipäiviä Tanhuvaarassa, asiakastarpeiden kartoitusta Pieksämäellä, Savonlinnassa, Mikkelissä, Kangasniemellä, uusia ryhmiä, henkilökohtaisia tapaamisia. MAMK-osahankkeessa on tapahtunut paljon – tähän blogiin siitä on kantautunut sisältöä vasta vähän. Alankin nyt purkaa asioita, joita olemme tehneet ja teemme.

MISTÄ ON KYSE?

Työhyvinvointiakatemiahan on kolmen toimijan hanke. Päähallinnoija on savonlinnalainen Tanhuvaaran urheiluopisto ja osatoteuttajina Etelä-Savon Liikunta ja Mikkelin Ammattikorkeakoulu. Koko hankkeen projektipäällikkönä Tanhuvaarassa työskentelee Annemaija Summanen. Tanhuvaaran Toni Kotro ja Etelä-Savon liikunnan Teemu Ripatti operoivat kunto- ja terveysliikunnan kehittäjinä. Minä operoin Mikkelin Ammattikorkeakoulun osahankkeen projektipäällikkönä: vastaan oman osuutemme hallinnoinnista ja ennakkosuunnitelman mukaisista työyhteisöjen toimenpiteistä. Työparinani täällä MAMK:ssa on yliopettaja Eila Jussila liiketalouden laitoksella. Eilan rooliin kuuluu tuotekehitys ja palvelujen tuotteistaminen.

Koko hankkeen tavoitteena on kehittää asiakastyössä toimintamalleja henkilöstön työssä jaksamisen ja työkyvyn tueksi ja sitä kautta petrata työelämän laatua. Lähestymme asiaa sekä yksilön että yhteisön näkökulmasta ja jelppaamme asiakasyhteisöjä paremman työarjen rakentamisessa. Tuumimme ja toimimme niin organisaation kuin johtamisenkin tasolta asioita tarkastellen. Edistämme työporukan keskinäisiä käytäntöjä ja tuumimme työn tekemisen tapoja. Yksilötasolla sihtaamme huomiota paitsi työhyvinvointia edistävän terveyden ja kunnon kehittämiseen, myös psykologisen pääoman kartuttamisen konsteihin. Kokonaisuudessaan taustalla on tavoitteena rakentaa pysyvä, vuoden 2017 alussa starttaava Työhyvinvointiakatemia Tanhuvaaraan.

SIIS MITÄ?

Jääkö tuo edellinen yleisen tason hepreaksi ja käsitteelliseksi kalisteluksi? Eipä huolta. Seuraavissa postauksissa avaan sitä, mitä tämä kaikki käytännössä tarkoittaa: mitä olemme jo tehneet ja mitä on alkamassa. Esittelen myös meitä hanketyöntekijöitä.

Stay tuned!

Tuulevi Aschan Projektipäällikkö, Työhyvinvointiakatemia
MAMK-osahanke
Työhyvinvointiakatemia Facebookissa
Tee somessa hakuja #työhyvinvointiakatemia

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s