Kehu kaveria työpaikalla

12186393_1013511268699888_2398535287894121404_oSattuipa osuvasti – muistimme nimittäin eilen hyviä työkavereita Pieksämäen konepajalla. Sitä sopivaa sattumaa oli se, että muistaminen osui Hyvien sanojen viikolle.

Olimme järjestäneet henkilöstötilaisuuden VR Pieksämäen konepajalle eiliselle maanantaipäivälle. Aloitimme kahvilla, jonka jälkeen kävimme läpi mennyttä ja meneillään olevaa: mm. työhyvinvoinnin vapaaehtoisten toimintaa, liikuntaohjelmaa, monitoriviestintää, työn alla olevaa hyvinvointiviestinnän tutkimusta. Liikutimme Teemu Ripatin (ESLi) opastuksella luita ja jatkoksi tuumimme tulevaa.

Mitä ovat Erkin merkit?

Ohjelmassa oli myös Erkin merkkien jako. Erkin merkit on nimetty konepajan päällikön, virallisemmin logistiikan kunnossapitopäällikkö Erkki Puhakan mukaan. Ensimmäiset Erkin merkit jaoimme huhtikuun alun tilaisuudessa työhyvinvoinnin vapaaehtoisille –  tuttavallisemmin konepajan valssaajille – kiitokseksi parhaasta asenteesta.

Vapaaehtoisten valssaajien lokakuun tapaamisessa ideoimme sitten ilmiantomenettelyn toista merkkien jakokierrosta varten. Pyysimme kaikilta konepajan työntekijöiltä hyvistä työkavereista nimettömiä ilmiantoja perusteluineen. Minä kirjasin perustelut kunniakirjoihin ja hommasin pinssit kunniamerkeiksi. Eilen jaoimme ne. Minä luin perustelun ja ojensin kunniakirjan, Erkki kiinnitti merkin rintapieleen. Komeat aplodit kaikuivat salissa.

Aihetta aplodeille

Ja kyllä aihetta aplodeille olikin. Vai mitä tuumaatte siitä, että porukassa on muun muassa seuraavanlaisia työkavereita.

  • Olet tavattoman kekseliäs, säntillinen luottomies ja monen alan osaaja. Huipputyyppi.
  • Olet ahkera ja teet mitä lupaat!
  • Olet positiivinen ja avulias työkaveri. Rehti esimies.
  • Olet aina valmis auttamaan, vaikka omiakin askareita on riittämiin. Hyväntuulinen.

Näitä ja monia muita kehuja saimme ilmiantokierroksella: toisinaan hyvää viestiä taitaa olla helpompi heittää nimettömänä. Mutta entä jos haastamme itsemme sanomaan näitä asioita ääneen yhä enemmän myös kasvotusten. Kiittämään ja kehumaan, sillä aihetta kyllä löytyy!

20151026_124052 (002)

Tuulevi Aschan
Projektipäällikkö, Työhyvinvointiakatemian MAMK-osahanke
Työhyvinvointiakatemia Facebookissa
Tee somessa hakuja #työhyvinvointiakatemia

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s