Mistä löytyvät parhaat luonnollisen hyvinvoinnin matkailupalvelut?

DSCF1050

Kun tavoitteena on luoda uutta ja kehittää matkailupalveluja, on erittäin tärkeää löytää hyviä esimerkkejä ja inspiraation lähteitä. Nämä esimerkit voivat löytyä läheltä tai kaukaa, ja niillä voi olla tärkeä rooli suunnan näyttäjinä yrityksille. Sen vuoksi on hyvä olla tietoinen siitä, mitä muualla tehdään. Eikä muilta oppiminen suinkaan tarkoita kopiointia, vaan erityisesti matkailupalveluissa jo paikallisuus tuo jokaisen yrityksen palveluihin oman mausteensa.

Luontoon perustuvissa hyvinvointipalveluissa pelikenttä on vielä melko avoin eikä oman suunnan löytäminen ole yritykselle välttämättä helppoa. Esimerkkejä teemaan kuuluvien palveluiden tuotteistamisesta kuitenkin löytyy sekä kotimaasta että maailmalta. LUOTUO-hankkeessa on koottu näitä esimerkkejä pienimuotoiseen raporttiin, jonka löydät tämän tekstin lopusta. Benchmarkingin tavoitteena on herättää ajatuksia siitä, minkälaisia hyvinvointipalveluja luonnon varaan onkaan mahdollista rakentaa.

kolvana 3

Kiteytyksenä raportista voisi sanoa, että benchmarkattujen palveluiden taso vaihtelee ja tilaa uusille palveluille löytyy markkinoilla löytyy. Tietenkin se vaatii oman kohderyhmän löytämistä ja heitä puhuttelevien palveluiden rakentamista. Matkailualalla niin meillä kuin muualla on yrityksiä, jotka ovat tunnistaneet luonto & hyvinvointi-teemassa mahdollisuuksia ja luoneet sen ympärille palveluita, mutta nämä yritykset ovat vielä harvassa. Hyvänä esimerkkinä aktiviteettipalveluistaan tunnettu Rukapalvelu, joka on paketoinut luonto-osaamistaan myös hyvinvointimatkailijalle sopivaan muotoon. Tutustu raporttiin ja sieltä löytyviin esimerkkeihin tarkemmin tästä: Benchmarking matkailupalvelut LUOTUO-hanke

Viljo Kuuluvainen, projektipäällikkö, Mamk

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s