Sovelluskirjaston kokoamista

Sovelluskirjasto on ERNOD-hankkeen ohjaustoimintojen tueksi ja näkyväksi tekemiseksi luotu työkalu. Kirjastosta löytyy erilaisia ohjelmia ja sovelluksia eri käyttötarkoituksiin. Kirjastoon on koottu esimerkkejä käytettävistä sovelluksista eri kategorioiden alle. Ohjelmia ja sovelluksia löytyy monilta aihealueilta aina kokoavalta esimerkkialustalta koodikieltä hyödyntäviin peleihin.

Sovelluskirjaston kokoamisessa pyrittiin ottamaan huomioon mahdollisimman hyvin sovellusten ja ohjelmien käytettävyys sekä käyttäjän että laitteiden näkökulmasta. Käyttökokemuksen tulisi olla mukava ja vaivaton. Lisäksi halusimme erityisesti huomioida ohjelmat joiden kautta hankkeen kohderyhmä pystyy tuomaan tuotoksiaan näkyväksi joko oman ryhmänsä keskuuteen tai omille kanavilleen.

Esittelen muutaman ohjelman ja sovelluksen, jotka osoittautuivat käytettävyytensä ja tuotostensa puolesta hyviksi ja selkeiksi:

PADLET

Padlet

Kokoavaksi alustaksi mediaklubien tuotoksille sopii Padlet. Padlet on suomenkielinen ohjelma verkossa, joka sopii hyvin asioiden kokoamiseen. Luomalla seinän Padletille voidaan koota kuvaa, tekstiä, ääntä, asiakirjoja, linkkejä ja videoita. Seinällä olevia tiedostoja pystyy jakamaan ja osallistujat pääsevät seinälle osallistujiksi linkillä tai QR-koodilla. Padletille voi luoda ilman tunnuksia yksittäisiä seiniä, jotka eivät tallennu mihinkään. Tunnuksilla pystyy luomaan eri ryhmille erilaisia seiniä monen käyttökerran kokoavaksi alustaksi tuotoksia varten. Padlet on ilmainen, toimii monella eri laitteella ja alustalla sekä on helppokäyttöinen.

FOTOR

Fotor

Fotorilla voi tehdä kuvakollaaseja sekä kuvajulkaisuja eri kanaville (esim. Instagram) verkossa tai ladattavalla sovelluksella. Osa toiminnoista on maksullisia, mutta ilmaisia käyttötoimintoja on runsaasti. Fotoria voi käyttää verkossa ilman tunnuksia, tunnusten kanssa tai erikseen ladattavalla sovelluksella. Edellä mainitut toiminnot ovat maksuttomia ja mahdollistavat monenlaisia kuvanmuokkaustoimintoja. Ohjelma on helppokäyttöinen ja sillä saa lyhyessä ajassa omista kuvista kollaasin tai sosiaaliseen mediaan menevän kuvajulkaisun aikaiseksi.

STORYBOARD THAT

Storyboard That

Storyboard That on verkossa toimiva sarjakuvaohjelma, jolla saa aikaiseksi ilmaisena toimintona 3-6 ruutua laajan sarjakuvan. Sarjakuvia ilmaisella käyttäjällä voi luoda kaksi kappaletta viikossa. Ohjelmassa on runsaasti vaihtoehtoja ja muokkausvaraa taustoille, ympäristöille, hahmoille ja puhekuplille sekä efektikuville. Kuvan pystyy tallentamaan tietokoneelle ilman Storyboard That vesileimaa oikealla hiiren painikkeella ja valitsemalla ”Tallenna nimellä…” –toiminnon. Ohjelma on helppokäyttöinen eikä se välttämättä vaadi kirjautumista.

PUPPET PALS 2

Puppet Pals 2

Puppet Pals 2 on maksullinen ohjelma Applen laitteille nukkeanimaatioiden tekoa varten. Animaatiolla onnistuvat helposti esimerkiksi kirjavinkkaukset tai omasta elämästä kertominen animaation muodossa. Ohjelmassa on runsaasti vaihtoehtoja ympäristöille, hahmoille ja toteutukselle. Hahmojen kasvoiksi on mahdollista liittää itse otettu kuva. Ohjelma on helppokäyttöinen ja sillä saa toteutettua toimivan animaation alusta loppuun saakka.

Sovelluskirjaston pohja löytyy täältä: Sovelluskirjasto

 

12096429_10206091291815199_3930009539881489831_n

 

Nea Tarvainen, sosionomiharjoittelija Mikkelin ammattikorkeakoulusta

ERNOD – Erityisnuoret ja digiajan osallisuus

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s