Luonnon ja korkeatasoisten palveluiden yhdistelmästä syntyy säväyttävä hyvinvointikokemus

DSCF3469

Hiljaisuutta kuuntelemassa.

Puhdas luonto ja hiljaisuus ovat ylellisyyttä erityisesti kaupunkiympäristöstä tulevalle matkailijalle. Kun luontokokemukseen yhdistetään korkeatasoinen lähiruoka, majoitus design huvilassa järven rannalla, saunomista, hemmotteluhoitoja ja lämminhenkinen palvelu, lähestytään ainutlaatuista hyvinvointimatkaa.

Anttolanhovissa Saimaan rannalla nämä palikat ovat kohdillaan. Täydellisen asiakaskokemuksen rakentaminen vaatii silti jatkuvaa tuotekehitystä ja testausta. LUOTUO-hanke on omalla panoksellaan tässä kehitystyössä mukana.

Viime viikonloppuna kokoonnuimme pienen, matkailualan asiantuntijoista koostuneen ryhmän kanssa Anttolanhoviin testaamaan hyvinvointiviikonloppua. Anttolanhovi haluaa tarjota asiakkailleen ”luonnollista luksusta”, jossa nimensä mukaisesti korostuu luonnosta saatava hyvinvointi. Nyt testatussa viikonloppupaketissa luonto oli läsnä hyvin monella tavalla: esimerkiksi Opas Tiinan vetämällä lumikenkäretkellä ja luontojoogaharjoituksessa sekä upeissa lähiruokatarjoiluissa. Lisäksi majoituimme ympäröivään rantamaisemaan hienosti sulautuvassa puurakenteisessa huvilassa.

DSCF3430   DSCF3434

Luontolähtöisessä hyvinvointimatkailussa kannattaakin huomioida luontonäkökulma palvelun jokaisella osa-alueella. Ruoassa, aktiviteeteissa ja saunapalveluissa tämä näkökulma onkin usein hyvin huomioitu. Monesti se kuitenkin unohtuu esimerkiksi majoituksessa. Luonnon elvyttävää ja rauhoittavaa voimaa voidaan tuoda myös sisätiloihin vaikkapa puurakenteilla, viherkasveilla ja luontokuvilla. Huolella mietityistä palvelun osa-alueista ja paikallisista erikoisuuksista syntyy yhdessä aina jotain osiansa suurempaa. Etulyöntiasemassa tällaisten hyvinvointikokonaisuuksien rakentamisessa ovat juuri Anttolanhovin kaltaiset toimijat, joilla on monipuolisia ja korkeatasoisia palveluita tarjonnassaan sekä rakennetut puitteet kunnossa.

DSCF3441

Opas Tiina näyttää lumikenkäilyn mallia.

Oma näkökulmani voi olla hieman värittynyt, mutta paha on pistää paremmaksi sitä hyvinvointikokemusta, joka syntyy päivän ulkoilusta talvisessa lumimetsässä, saunomisesta, hieronnasta ja sen päälle nautitusta maukkaasta illallisesta. Meidän suomalaisten on vain oltava ylpeämpiä tästä aidosta ja luonnollisesta hyvinvointireseptistämme. Se varmasti säväyttää ulkomaistakin hyvinvointimatkailijaa, kunhan vain saamme viestimme perille ja matkailijat suuntaamaan tänne.

PS. Länsi-Savo kävi myös vieraanamme Anttolanhovissa, lue lisää tästä: Länsi-Savo juttu 9.2.2016

 

Viljo Kuuluvainen, projektipäällikkö, Mamk

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s