Nuorten kohtaamispaikat valokeilassa vuoden alussa

Sari-Anne_ohjaamoviikko

Toiminnanohjaaja Sari-Anne Ratia esittelemässä Olkkarin toimintaa Mamkilla

 

Ensimmäistä valtakunnallista Ohjaamoviikkoa vietettiin tammikuun lopussa 24 – 31.1.2016. Viikon aikana Ohjaamot ympäri Suomea ovat täynnä tapahtumia, eivätkä eteläsavolaisetkaan jääneet ilman nuorten ohjaukseen liittyvää näkyvyyttä. Mikkelin Olkkari, Pieksämäen Pientare ja Savonlinnan Intola tekivät kaikki omalla tavallaan Ohjaamon työtä tunnetuksi nuorille ja ammattilaisille. Ohjaamojen tuki -hanke oli myös mukana osassa viikon aikana järjestetyissä tilaisuuksissa.

 
Savonlinnassa Intola järjesti päättäjille ja asiantuntijoille oman virallisen Kick Off! -tilaisuuden tiistaina 25.1. Tämän lisäksi nuoret saivat tukea kesätyön hakuun 30.1. lauantaina Kesätyöpörssi 2016 -tapahtumassa, joka järjestettiin yhdessä Savon ammattiopisto Samiedun kanssa. Juuri ennen Ohjaamoviikkoa Intola oli myös saanut siirrettyä toimintansa uusiin tiloihin nuorisoasema Possen yhteyteen.

Pieksämäen Pientare on niin ikään juuri muuttanut uusiin tiloihin Hiekanpään elämänkaarikylään, joka vie toimintaympäristönä ohjaamoa eteenpäin. Ohjaamoviikon aikana Pientare keskittyi markkinointiin, eli työntekijät jalkautuivat kouluille ja nuorisotaloille. Nuorten kuulemista pidettiin tärkeänä markkinointikierroksen aikana. Myös perustoiminta ryhmineen toimi viikon aikana, käsittäen ainakin kässäklubin ja mahdollisuuden pelata ammatinvalintapeliä. Pientareen sairaanhoitaja Jani Naukkarinen kirjoitti viikon aikana lisäksi hyvän olon reseptejä.

 
Mikkelin Olkkari panosti myös jalkautumiseen alueen kouluille ja nuorisotaloille. Ohjelmaan kuului virtuaalivirvelillä kalastamista ja runsaan palvelutarjonnan esittelyä. Olkkarin pisteellä pystyi muun muassa saamaan tietoa monista Olkkarissa kokoontuvista nuorten vertaistoiminnallisista ryhmistä. Ryhmät luonnollisesti olivat käynnissä koko viikon ajan. Viikon aikana Olkkarin toimintaan tutustuneiden tietämys tarjotuista palveluista syveni, vaikka paikan olemassa oleminen jo olisikin tuttua tietoa.

 
Olkkarissa toteutettiin myös työntekijöiden ohjaus- ja neuvontatyön työpaja. Näin pyritään saamaan palvelut kohtaamaan entistä paremmin kysynnän nuorten asioissa.

Yhteenvetona voisi todeta että Etelä-Savon ohjaamoilla oli viikon aikana paljon konkreettista näkyvyyttä oikealle kohderyhmälle. Nuorten näkökulmasta ainakin Savonlinnassa kesätyöpörssi oli onnistunut ja palveli hyvin tarkoitustaan, ja Olkkarin esittelykierros sai myös nuorten vanhempia tavoitettua ja tietoisiksi heidänkin lapsilleen sopivista palveluista.

 

Vuosi 2016 sai näin ollen hyvän ja innostavan alun.

Intolan_nuoret__ohjaamoviikko

INTO-hankkeen nuoret kesätyöpörssissä Savonlinnassa

VIP-pelaajat_ohjaamoviikko

Nuorten VIP-pelaaja ryhmän toimintaa Olkkarissa

Etelä-Savon ohjaamoiden kotisivuilta löydät ajankohtaista tietoa tarjonnasta:

Mikkelin Olkkari: http://www.po1nt.fi/fi/sivustot/mikkelinolkkari/
Pieksämäen Pientare: http://www.po1nt.fi/fi/kunnat/pieksamaki/pientare/
Savonlinnan Intola: www.intoilu.fi

 

Heikki Kantonen
TKI-asiantuntija

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s