Video-CV:n tekoa Kouvolan mediaklubissa

WP_loydavahvuutesi1 (1)

Kouvolan kaupunginkirjaston Mediamajan ensimmäisissä mediaklubeissa tehtiin työnhakuvideoita. Videon tekoon voi mennä aikaa, joten poikkeuksellisesti toteutimme mediaklubin kolmen klubin kokonaisuutena. Mediaklubiin osallistui ryhmä maahanmuuttajanuoria.

Ensimmäiseen klubiin saimme Sanni Laurilan Ohjaamosta ja Taru Rantasen Duunista toimeen –hankkeesta pitämään Löydä vahvuutesi ja asennetta työnhakuun –työpajan. Nuoret pääsivät pohtimaan omia vahvuuksiaan ja omaa osaamistaan. Pajasta sai hyviä eväitä seuraavan kerran videotyöskentelyyn.

Toisella kerralla paneuduimme kuvaamiseen ja CV-videoihin. Mediamajan Tuomo Mannonen kertoi kuvaamisesta ja editoinnista sekä näytti erilaisia videoita. Nuoret saivat tehtäväksi kuvata videon seuraavaan kertaan mennessä. Videolla voisi esimerkiksi olla kuvaa harrastuksesta.

Kolmannella kerralla pääsimme editoimaan. Nuoret olivat kuvanneet videoita kotonaan, ja he jotka eivät olleet ehtineet, kuvasivat nyt Mediamajassa. Lopuksi katsoimme kaikkien videot. Hienoja ja erilaisia videoita oli saatu aikaa näinkin lyhyessä ajassa.

WP_videot (1)

Olimme erittäin tyytyväisiä ensimmäisen mediaklubiin. Suunnitelman mukaisesti autoimme nuoria tunnistamaan omaa osaamistaan ja kehitimme heidän työnhakutaitojaan. Klubissa opituista taidoista on varmasti hyötyä myöhemminkin. Meiltä toivottiin samanlaista työpajaa myös toiselle ryhmälle.

Olimme varanneet klubiin reilusti aikaa, mutta silti sitä olisi voinut olla enemmänkin. Saimme kuitenkin kaikkien videot valmiiksi. Toisaalta video-CV-työpajan voisi toteuttaa lyhyemmässäkin ajassa. Yksinkertaisen yhdellä otolla kuvatun videon saa nopeasti valmiiksi. Jos haluaa käyttää erilaista kuvaa, ääntä tai tekstiä, videon tekoon menee luonnollisesti kauemmin aikaa. Nyt toteuttamastamme klubista voi kehittää erilaisia variaatioita.

Outi Harju
ERNOD – Erityisnuoret ja digiajan osallisuus
Kirjastonhoitaja
Kouvolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s