Koulupalavereita ja toimipistesuunnitelmia

Uusi uljas viikko alkaa kääntyä loppua kohti ja Lasten Maaseutuparlamentti on jälleen ottanut jättiläisaskeleita eteenpäin.

Tämän viikon aikana aloitettiin yhteistyöneuvottelut mukaan tulevien koulujen kanssa. Kilometrejä kertyi kun tehotiimimme porskutti Puumalassa, Pieksämäellä ja Kangasniemellä. Meidät otettiin jokaisessa koulussa hienosti vastaan ja palavereista jäi joka kerta hyvä mieli.

Myös uusia haasteita tuli eteen, lähinnä oppilasmäärien suhteen. Viime kerralla (syksyllä 2014) nähkääs mukana oli lähinnä pieniä kyläkouluja ja nyt mukana on reilusti yli sadan oppilaan kokoisia kouluja, huh! Luottamusta kuitenkin löytyy ja suurempien yksikköjen mukaantulo nähdään enimmäkseen mahdollisuutena kehittää menetelmää kohti uusia uria. Suurempi osallistujamäärä tuo myös enemmän mahdollisuuksia!

Myös hankkeen yhteistyökumppaneiden toimipisteet alkavat pikkuhiljaa varmistua, tällä hetkellä mukana on varmasti pisteet Proagrialta, Maaseutukuriirilta ja 4H:lta.

Näiden lisäksi joka koululla pyörii allekirjoittaneen suuressa viisaudessa kehitelty osallisuustyöpaja, jossa lapset ja nuoret pukataan demokraattisen vuorovaikutuksen ja osallisuuden kyllästämien tehtävien pariin. Tätä työpajaa on kuluneen viikon aikana pohdittu milloin mistäkin näkövinkkelistä ja pikkuhiljaa alkaa näyttää siltä, että kaiken hiilimassan keskeltä pilkottaa jo pieni palanen täyttä timanttia!

Tässäpä kuluneen viikon pääpiirteet harjoittelijan näkövinkkelistä, ensi viikolla lisää koulukäyntejä ja valmistautumista tulevaan Skotlannin matkaan.

12939456_10206121319218075_1292246436_n

Veera Nikinmäki, yhteisöpedagogiharjoittelija

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s