Lähiruokatuottajat ja matkailuyrittäjät treffeille Punkaharjulle

Savonlinnan seudulla järjestettiin yhteistyössä Visit Savonlinnan kanssa äänestys 1.-9.9.2016 välisenä aikana kiinnostavimmasta ruokamatkailuohjelmasta alueella. Äänestyksessä mukana olleet ideat olivat tuloksia ruokamatkailuhankkeen ideakilpailusta. Ehdotuksia oli mukana 15 kpl. Kisa oli tasainen ja tiukka. Kolme toivotuinta ruokaohjelmaa Savonlinnan seudulle oli:

1. Makumatkalla Etelä-Savossa – lähiruokakierros maistijaisten muodossa opastuksella
2. Fine Dining metsässä sekä Yöpalaa Saimaalla (jaettu kakkossija)
3. Luonnon yrttien keruuretki – ammattikokki valmistaa annoksen

Saimaan alueen matkailijoita on kuultu ja katseet kääntyvät nyt alueen matkailu-ja lähiruokayrittäjiä kohden. Ruokamatkailuideoita Saimaan seudulla hanke järjestää yhdessä Savonlinnan yrityspalvelujen kanssa Yritystreffit tiistaina 11.10 Kruunupuistossa, Punkaharjulla. Treffien teemana on Ruokamatkailu ja sähköinen markkinointi. Yritystreffien tavoitteena on maaseudulla matkailussa toimivien yritysten aktivointi tuotteistamiseen ruokamatkailussa  sekä tuoda lähiruokatuottajat lähemmäksi osaksi matkailua ja matkailumarkkinointia. Lähiruokatuottajat, kuten marjanviljelijät ja suoramyyntitilat ovat yhä tärkeämpi osa matkailua Etelä-Savossa. Kotimaiset ja ulkomaalaiset matkailijat haluavat käydä tilavierailuilla ja ostaa tuotteita suoraan tuottajilta. Matkailijoiden tulisi kuitenkin tietää missä tuotteita on myynnissä ja maisteltavissa.

Sähköinen markkinointi on yksi keino nostaa ruokamatkailua vahvemmin esille Savonlinnan seudulla. Avainkysymyksiä ovatkin kuinka matkailijat löytävät itsepoiminta- ja suoramyyntitilat? Mistä he saavat tietoa tilojen tuotteiden myyntipaikoista? Tai tietoa mihin ruokatapahtumaan, retkelle tai kurssille voisi vierailun aikana osallistua?

wp_20151014_014

Lähiruokakierros maistijaisineen – tuoteidea kiinnosti matkailijoita

Matkailijat, tuottajat ja tuotteet kohtaavat verkossa

Visit Savonlinna sivustolle on ideoitu uutta ruokamatkailuun liittyvää tuoteperhettä Food&Travel. Sivustolla yrittäjät voivat esitellä valmiiksi paketoituja ruokamatkailutuotteita, kuten teemaruokailuja, ruokakursseja ja muita ruokaan liittyviä retkiä ja tapahtumia. Visit Savonlinna on verkkopalvelu, joka toimii alueen matkailumarkkinoinnin välineenä ja reaaliaikaisena tietokanavana kaupungissa vieraileville ja matkailijoille. Kesä-elokuun aikana verkkopalvelu tavoitti yli 60 000 Savonlinnasta ja alueen tarjonnasta kiinnostunutta henkilöä, kehitysjohtaja Pellervo Kokkonen Savonlinnan yrityspalveluista kertoo.

Tilaisuudessa on osallistujilla mahdollisuus varata myös esittelypöytä oman yrityksen esittelyä varten. Ilmoittautumiset treffeille on käynnissä 5.10 asti marjut.kasper@mamk.fi tai nita.silvennoinen@savonlinnatravel.com

Yritystreffien ohjelma Tästä linkistä lisää

Tervetuloa mukaan!

Marjut Kasper, Projektipäällikkö

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s