Suomikliseitä arvostetaan aidosti maailmalla

dscf4371

Tätä ulkomainen hyvinvointimatkaija hakee Suomesta.

Puhtaan luonnon rauhaa, toimiva ja turvallinen yhteiskunta, tasokas koulutus, luotettavia ihmisiä – tällaisilla asioilla kuulee Suomea usein luonnehdittavan. Ne voivat kuulostaa kliseiltä, mutta niihin kiteytyy paljon kivenkovaa asiaa. Ennen kaikkea näiden asioiden arvostus kasvaa koko ajan maailmalla matkailijoiden silmissä. Näin paaluttaa teesinsä Jukka Mildh. Maailmaa yli kaksikymmentä vuotta erilaisissa Formula 1 -sarjaan liittyvissä tehtävissä kiertänyt Mildh kävi LUOTUO-hankkeen tilaisuudessa 7.9 avaamassa omaa kansainvälistä näkökulmaansa suomalaisen hyvinvointimatkailun vetovoimatekijöistä.

DSCF4477.JPG

Jukka Mildh uskoo, että kysyntä Suomen matkailuvalteille vain kasvaa tulevaisuudessa.

Jukka toimii nykyään CreaMentors -yrityksen asiakkuusjohtajana ja on sitä kautta ollut sparraamassa LUOTUO-hankkeessa mukana olevia matkailuyrityksiä. Hänen mukaansa meille suomalaisille arkipäiväiset ja jopa itsestään selvät asiat ovat juuri niitä timantteja, jotka voivat olla kansainväliselle matkailijalle syy vierailla Suomessa. Usein sokaistumme omille vahvuuksillemme ja keskitymme epäolennaisiin asioihin sen sijaan, että asettuisimme oikeasti kansainvälisen asiakkaan näkökulmaan. Maailmaa nähneitä hyvinvointimatkailijoita kannattaa houkutella isoilla globaaleilla teemoilla, kuten tutkitusti puhtaalla ilmalla ja maamme erinomaisella turvallisuudella. Vahvuuksia meillä hyvinvointimatkailussa riittää. Tietysti nämä isot teemat pitää pystyä paloittelemaan myytäviksi matkailupalveluiksi.

DSCF4499.JPG

Jukka Mildh on nähnyt F1-maailmassa sen korkean vaatimustason ja toimintatavat, joilla maailman huipulla menestyminen edellyttää. Tekemisen tasossa meillä suomalaisilla ei hänen mukaansa ole mitään hävettävää. Osaamme kehittää laadukkaita palveluita ja tuotteita, mutta hieromme ja viimeistelemme niitä usein liian valmiiksi. Kaupallistamisessa ja rohkeassa markkinoille menossa meillä on vielä paljon kehittymisen varaa. Se vaatii rehellistä itseluottamusta ja uskoa meidän omiin olemassa oleviin vahvuuksiin. Jukka kannustaakin matkailuyrityksiä kansainvälistymään ennakkoluulottomasti, sillä osaamisemme riittää kilpailussa ja matkailutuotteillemme löytyy kysyntää.

Esitysmateriaali: jukka-mildh_luotuo-esitys_7-9-2016

 

teksti ja kuvat: Viljo Kuuluvainen, Mamk

 

LUOTUO-hanketta rahoittaa Etelä-Savon maakuntaliitto Euroopan aluekehitysrahastosta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s