Mikkelin pääkirjasto on nyt Syrjinnästä vapaa alue – Kouvolassa keräännyttiin joukolla Mikael Gabrielin keikalle

gabriel

Nuorisotyön viikko näkyi ja kuului loppumetreille saakka ERNOD-hankkeen toteuttajien toiminnassa. Mikkelin kaupunginkirjastossa valtakunnallista nuorisotyön viikkoa lähestyttiin näyttelyllä, joka käsitteli yhdenvertaisuusteemaa. Kirjastosta löytyy niin kirjoja kuin  vaikkapa elokuvia, jotka tutustuttavat muun muassa sukupuolen moninaisuuteen ja erityisryhmiin. Näyttelyyn mahtui luonnollisesti vain osa teemaan sopivasta aineistosta.

Mikkelin kaupunginkirjasto julistautui viikon kunniaksi syrjinnästä vapaaksi alueeksi. Julistautumisen tehneet tahot saavat käyttöönsä Syrjinnästä vapaa alue -merkin ja samalla he sitoutuvat toimimaan syrjintää vastaan. 

700 nuorta juhli yhdenvertaisuutta Kouvolassa

Nuorisotyön viikko huipentui Kouvolassa Mikael Gabrielin ilmaiskonserttiin, mikä houkutteli Kuntotalon saliin noin 700 nuorta kuulijaa. Illan järjestelyistä vastannut Nuorisopalvelujen koordinaattori Lalli Lavonen kommentoi Kouvolan Sanomille että yhtä suureen määrään päästiin ainoastaan vuonna 2009, kun Sunrise Avenue esiintyi samassa paikassa. Kuntotalon tapahtumassa esiintyivät myös Harri Leikola, Elmeri Rantalainen ja Suvi Salmimies.

Älä herätä mua unesta –live in Kouvola 14.10.2016

Tositarinoita yhdenvertaisuudesta

Ennen keikkaa screeniltä näytettiin Yhdenvertaisuus-videoita, jotka syntyivät nuorten, Nuorisotoimen ja Kouvolan pääkirjaston Mediamajan yhteistyönä. Mediamajan toiminnot pyörivät tällä hetkellä osana ERNOD-hanketta. Samat videot saivat ennakkonäytöksen Ohjaamossa jo keskiviikkona kun Aleksin ja Mirjan tarinat näytettiin nuorille. Tarinat ovat tosia, nuorten itsensä kirjoittamia. Näissä videoissa nuoret kirjoittivat tarinat, kuvasivat videon, nuorisotoimi editoi Mediamajan tiloissa ja mediamaja äänitti nuorten puhumat speakit.

 

Suomen Nuorisoseurat on ollut Syrjinnästä vapaa jo vuodesta 2009

Suomen Nuorisoseuroille nuorisotyön viikko oli viestin vahvistamista: liitto on julistautunut syrjinnästä vapaaksi alueeksi jo vuonna 2009 ja tänä vuonna Hupparikansan puolella -kuvia jaettiin yhdenvertaisuuden teeman hengessä. Järjestön sisäisessä viestinnässä paikallisseuroja muistutettiin mahdollisuudesta julistautua Syrjinnästä vapaiksi alueiksi. Osa seuroista onkin näin tehnyt jo aiemmin vuosien varrella.

ERNOD jatkaa yhdenvertaista nuorisotyötä ja sen edistämistä muun muassa Mediaklubeissaan. Hanke julkaisee vuonna 2017 menetelmäoppaan mediavaikuttamisen työkalujen käyttämisestä erityisryhmien kanssa.

Virpi Lahdensuo, Mikkelin Kaupunginkirjasto
Tuomo Mannonen, Kouvolan pääkirjasto, Mediamaja
Joonas Pokkinen, Suomen Nuorisoseurat

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s