Hanke tavoittanut jo 100 yritysten edustajaa

infotilaisuus-anttolassa

Infotilaisuus Anttolanhovin Kotaravintolassa

Vastuullisuudesta valttia eteläsavolaiselle ruoalle -hanke on ollut aktiivisesti mukana tiedottamassa elintarvikeyrityksille alalle tulleista uusista velvotteista ja mahdollisuuksista. Tärkeä elementti on ollut yhteistyö muiden elintarvikealan hankkeiden ja hanketoimijoiden kanssa. Yhdessä on pystytty rakentamaan yrityksille täysipainoinen ohjelma infotilaisuuksiin ja työpajoihin sen sijaan, että hanketoimijat olisivat kukin erikseen järjestäneet omia yritystilaisuuksiaan.

Ekoneum ry:n (www.ekoneum.com) puitteissa järjestettiin kahdeksan infotilaisuuden sarja eteläsavolaisille yrityksille nimeltään “Iltapala – ajankohtaistietoisku elintarvikeyrittäjille”. Näissä tilaisuuksissa kuultiin aluksi kunnan tai muun paikallisen yrityksille palveluita tarjoavan toimijan puheenvuoro, ELY-keskuksen edustajan kattava selostus elintarvikeyrityksille tarjolla olevasta rahoituksesta, ajankohtaiskatsaus ruokapolitiikasta sekä sen luomista uusista mahdollisuuksista yrityksille. Lopuksi keskityttiin tämän hankkeen teemaan “Elintarviketietoasetus muuttui – mitä vaikutuksia yrityksellesi?”

Edellä mainittuihin infotilaisuuksiin kutsuttiin kattavasti yrityksiä koko maakunnasta. Tilaisuuksia järjestettiin Juvalla, Rantasalmella, Hirvensalmella, Heinävedellä, Savonlinnassa, Kangasniemellä, Mikkelin Anttolassa ja Pieksämäellä. Niihin osallistui 61 yritysten edustajaa 46 yrityksestä. Lisäksi mukana oli 21 osallistujaa kunnista ja muista yrityksiä tukevista organisaatioista.

Hankkeen puitteissa on järjestetty tähän mennessä yrityksille myös kaksi työpajaa, joissa  uuden Elintarviketietoasetuksen määräyksiä voitiin käsitellä infotilaisuuksia perusteellisemmin ja pureutua merkintämääräyksiin tapauskohtaisesti. Ensimmäinen erityisesti ammattikeittiöille suunnattu työpaja järjestettiin Ristiinassa yhteistyössä Mikkelin ammattikorkeakoulun PETRA-hankkeen kanssa ja toinen erityisesti kasvisperäisille tuotteille tarkoitettu Juvalla yhteistyössä ammattikorkeakoulun KASTU-hankkeen kanssa. Työpajoihin osallistui yhteensä 20 yritysten edustajaa 14 yrityksestä. Suunnitelmissa on järjestää vielä vuoden 2017 alussa kaksi vastaavaa työpajaa, joissa on erityisenä teemana allergiaa ja intoleransseja aiheuttavien aineiden ilmoittaminen.

Syksyllä ehdittiin järjestää vielä kaksi vastuullisuuden hyödyntämistä markkinoinnissa käsittelevää infotilaisuutta, toinen Mikkelissä ja toinen Hirvensalmella. Tilaisuudet toteutettiin yhdessä Mikkelin ammattikorkeakoulun Ruokamatkailuideoita Saimaan seudulle -hankkeen kanssa. Niihin osallistui 19 yritysedustajaa ja 50 muuta asiasta kiinnostunutta henkilöä (suurin osa opiskelijoita). Markkinointiteema tulee olemaan hankkeen keskeistä sisältöä vuoden 2017 aikana.

Noin puolen vuoden aikana vastuullisen tuotannon sanomaa voitiin viedä 100 yrittäjälle tai yrityksen edustajalle 79 eteläsavolaiseen elintarvikeyritykseen. Moinen suoritus tuli mahdolliseksi vain paikallisten hanketoimijoiden yhteistyöllä, josta heille parhaat kiitokset. Mutta työ jatkuu.

Pekka Turkki

Projektipäällikkö

Vastuullisuudesta valttia eteläsavolaiselle ruoalle -hanke

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s