Kokeile tätä! Aivojumppa- Brain GYM

Vielä tänään ehdit ilmoittautua Savonlinnassa 1.12.2016 pidettävään Aivot ja työ-seminaariin. Tapahtuman teemaan liittyy myös aivojumppa.  Mitä se on ja miten sitä tehdään – tässä on teille vihjeitä.  Varsinaiseen seminaarin ohjelmaan aivojumppa ei kuulu, mutta siitä pääsee hyvin jyvälle myös tässä.

Mielen olemusta on yritetty selittää aivojen ja niiden toiminnan palasista. Niiden perimmäinen ja arvoituksellinen puoli eli oppiminen on kumminkin jäänyt tavoittamatta . Ajattelu, luovuus ja älykkyys eivät ole vain aivojen vaan koko kehon ilmiöitä. Aistimukset, liikkeet, tunteet ja molempien aivopuoliskojen yhteiset toiminnon perustuvat kehoon. Inhimilliset ominaisuudet, jotka ajatuksissamme yhdistämme mieleen, ei voi olla olemassa kehosta irrallaan. Keho on oppimisen väline, joka kerää kaikki aistimukset, jotka antavat meille tietoa maailmasta ja itsestämme.

Liike on välttämätön osa ajatusten, uuden tiedon ja kokemusten ankkuroinnissa, sillä se liittää ne hermoverkkoihimme. Tämä pätee myös työelämään ja opiskeluun. Ihminen saattaa istua hiljaa paikallaan ja ajatella jotain, mutta jotta ajatus jäisi muistiin tulee se yhdistää johonkin toimintoon. Kun puhumme siitä mitä olemme oppineet, sisäistämme tiedon fyysisen liikkeen kautta ja liitämme sen kiinteästi hermoverkkoihimme.

Me kaikki olemme hyviä oppijoita luonnostaan, omaksuen kehon ja mielen hienon kokonaisuuden. Erilaiset stressitekijät voivat kumminkin aiheuttaa tukoksen, joka estää oppimisen. Aivojumpan on todistettu saavan aikaan ne muutokset joita tarvitaan. Nyky-yhteiskunnassa tarvitsemme jotain yksinkertaista ja toimivaa. Ihmiset jotka tekevät aivojumppaa itse, tai toisen kanssa näkevät pieniä muutoksia jatkuvasti. Harjoitukset ärsyttävät ja kehittävät erityisesti pikkuaivoja ja vestibulaarijärjestelmää. Aivojumppa helpottaa oppimis- sekä muistamis -prosessin jokaista vaihetta herättämällä mielen ja kehon kokonaisuuden ja saattamalla sen oppimisvalmiuteen.

Ohjelmaan kuuluu veden juonti energistä oppimista varten, sekä mm seuraavat liikkeet:

ELEFANTTI
Liike aktivoi kaikki mielen ja ruumiin kokonaisuuden alueet tasapainoisesti. Liike syntyy lähinnä vartalon lihaksissa, mutta mukana on myös käden ja silmän välinen koordinaatio. Liike aktivoi aktivaatiojärjestelmän ja siksi tarkkaavaisuus kohenee.

aivojumppa1

ENERGIAKAHDEKSIKKO
Ristimällä ensin nilkat ja sitten kädet. Tällä vartalon keskilinjan ylittävällä liikkeellä on aivojen kaikki osat aktivoiva vaikutus kuten ristikäynnilläkin. Liikkeellä voi tietoisesti aktivoida isojen aivojen molempien puoliskoiden tunto – ja liikeaivokuoren. Harjoitusta voi hyödyntää etenkin, jos on stressiä ja haluaa rauhoittua ja keskittyä hetken päästä uudelleen työtehtävään.

aivojumppa2

LAISKA KAHDEKSIKKO SILMIÄ VARTEN
Keskitytään silmien liikkeisiin ja käden ja silmän koordinaation parantamiseen. Kiinnitä katse liikkuvaan sormeen, joka piirtää ääretön-merkkiä. Tekemällä tätä liikettä silmät ja hartiat rentoutuvat ja työntekeminen esim. tietokoneella helpottuu.

aivojumppa3

RISTIKÄYNTI
Keskilinjan ylittävää kävelyä paikallaan. Kun koskettaa oikealla kyynärpäällä vasenta polvea ja sitten vasemmalla kyynärpäällä oikeata polvea, aktivoi yhtä aikaa suuria alueita molemmissa aivopuoliskoissa.

aivojumppa4

Aivojumppa on tehokas kaikille ihmisille ja optimoi oppimisen ja kaikkien tasojen suoritusta, kuten ajatusten viestiminen, luovuus, kuvataide, musiikki, urheilu sekä tehokas työsuoritus työpaikalla tai opiskelijalla tentissä. Jumppa on tehokas, yksinkertainen ja tehokas. Sillä voi pitää yllä mielen ja kehon kokonaisuutta ja edistää kokonaisvaltaista oppimista ja ymmärrystä.

Työ- ja opiskeluintoa!
Erika Sihvo

Erika on osa seminaarin järjestelyistä vastaavia taustajoukkoja.
Seminaaria avustaa kansainvälisistä liiketalouden opiskelijoista koostuva työryhmä.

LISÄTIETOJA SEMINAARISTA JA TYÖHYVINVOINTIAKATEMIA-HANKKEESTA
MORE INFORMATION ABOUT THE SEMINAR & PROJECT
Tuulevi Aschan, Projektipäällikkö
Työhyvinvointiakatemian MAMK-osahanke
Työhyvinvointiakatemia Facebookissa
Somehaut #työhyvinvointiakatemia #aivotjatyöseminaari

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s