Opiskelijatiimin näkökulma Saimaa Wellbeing-seminaarin järjestelyihin

Meillä oli tehtävänä olla mukana järjestämässä Saimaa Wellbeing -seminaaria, joka oli Luotuo-hankkeen loppuseminaari. Lähdimme aamulla klo 8.15 koulun pihalta kukkakaupan kautta kohti Anttolanhovia. Yöllä oli sadellut hieman lunta ja säätiedotuksissa luvattiin huonoa ajokeliä Itä-Suomeen, mielessä käväisi sen vaikutuksesta seminaarin osallistujamäärään ja että saapuisiko kaikki ilmoittautuneet paikalle. Matka sujui aikaisesta ajankohdasta johtuen hieman uneliaissa merkeissä. Viljo Kuuluvaisen toimiessa kuljettajana olimme turvallisesti perillä noin yhdeksän aikaan. Ensimmäiseksi kotaravintolassa järjestelimme infotiskin materiaalit ja nimikyltit esille, sekä jaoimme pöytiin muistiinpanovälineet ja kynät ennen seminaarin alkua. Jännitystä lisäsi viimeinen hankejulkaisu, joka piti olla paikanpäälle toimitettuna aamu yhdeksään mennessä, mutta pakettia ei vain näkynyt kotaravintolassa. Onneksi meillä oli antaa seminaarivieraille aiemmin julkaistu kirjanen hankkeesta, joten tyhjin käsin ei tarvinnut jäädä. Projektipäällikkö Kuuluvainen selvitteli asiaa ja paketti luvattiin toimittaa perille kotaravintolaan puoleenpäivään mennessä.

kuva10

Tervetuloa!

kuva11

Infotiskin järjestelyä.

Seminaari alkoi kymmeneltä, mutta ihmisiä alkoi saapua jo aiemmin paikalle. Kahvitarjoilu alkoi klo 9.30. Meidän tehtävämme oli toivottaa seminaarivieraat ja – puhujat tervetulleiksi, antaa jokaiselle heidän nimikylttinsä ja seminaarimateriaalit, ottaa vastaan heidän ulkovaatteensa ja ohjata kahvipöytään, johon Anttolanhovin osaava henkilökunta oli aamutuimaan pyöräyttänyt herkulliset juurespuustit sekä makoisat kahvit.

kuva9

Aamun tarjoilut.

Seminaarin avasi koulutusjohtaja Tuija Pesonen Mikkelin ammattikorkeakoulusta, jonka jälkeen ensimmäinen puhuja Pekko Vehviläinen ”Suomen mitatuin mies” Digital Health Solutions Oy:stä pääsi ääneen.  Hän kertoi hyvinvointiteknologiasta ja sen tuomista mahdollisuuksista matkailubisneksessä. Pekko Vehviläisen mielenkiintoisen luennon jälkeen vuoroon pääsi Naturvention Oy:n perustaja & CSO Mika Tyrväinen. Hän kertoi yhtiönsä innovaatiosta, viherseinästä, sen tervehdyttävistä ja puhdistavista vaikutuksista huoneilmaan. Tässä tuotteessa on tuotu luonto ihmisen luo konttoreihin, julkisiin tiloihin ja saapa nähdä, ehkäpä jonakin päivänä kuulijoiden toivomuksesta, myös yksityiskoteihin.

kuva7

Pekko Vehviläinen

kuva8

Mika Tyrväinen

Seuraavaksi saimme kattavan tietopaketin Visit Finlandin Liisa Renforsilta siitä, miten hyödyntää ympärillämme olevaa luontoa matkailussa ja millaisia asioita matkailija tänä päivänä matkailussa arvostaa valinnoissaan. Luento oli todella mielenkiintoinen ja seminaariin osallistujat kuuntelivatkin herkeämättä.

kuva6

Liisa Renfors

Liisa Renforsin jälkeen puhujan paikalle astui OnLähde Oy:n Jorma Ronkainen. Hän kertoi virtuaaliympäristöistä ja niiden hyödynnettävyydestä ja tuotteistamisesta hyvinvointimatkailussa. Hänellä oli mukanaan, lentävä, kameralla varustettu drooni, jolla voi kuvata ilmasta käsin still- tai videokuvaa erilaista kohteista miehitettyä helikopteria huomattavasti edullisemmin. Kuvauspalvelut ovatkin jo helposti saatavilla esimerkiksi Jorma Ronkaisen edustaman yrityksen kautta.

Seminaari eteni rennossa tunnelmassa. Ensimmäisten parin tunnin jälkeen oli tunnin mittainen lounastauko rantaravintolassa. Lounaspöytään oli katettuna tuoreita ja raikkaita salaatteja sekä erittäin herkullista kalamureketta, paahdettuja kasviksia sekä keitettyjä perunoita. Jälkiruokapöydässä meitä odotti suussa sulava jälkiruoka, hovinhätävara. Herkkua!

kuva5

Anttolanhovin tarjoilut.

Kuten aamulla oli luvattu, saapui odottamamme kirjapaketti seminaaripaikalle ennen lounastauon päättymistä. Itseoikeutettuna projektipäällikkö Viljo Kuuluvaisella oli kunnia päästä ensimmäisenä tarkastelemaan uunituoretta julkaisua. Eleistä ja ilmeistä päätellen painos oli onnistunut ja siten voitiin jakaa seminaariin osallistujille.

kuva4

Tuore julkaisu.

Lounaan jälkeen seminaari jatkui jälleen luentojen merkeissä. Projektipäällikkö kertoi Luotuo-hankkeen etenemisestä, mitä hankkeessa opittiin ja mitä tulisi jatkossa huomioida hyvinvointimatkailussa (kuva alla).

kuva1

Lehtori Helka Saren Mikkelin ammattikorkeakoulusta puhui, kuinka mittaamisella saadaan luonnon hyvinvointivaikutukset näkyviksi. Hänen jälkeensä Eija Hartikainen Anttolanhovista ja Maria Utti B&B Hepokatista kertoivat oman tarinansa Luotuo-hankkeesta ja sen tuomista mahdollisuuksista ja ideoista omassa liiketoiminnassaan. Paikalle oli saapunut myös Asuntomessut Mikkelissä 2017- tiedottaja Piia Mäkilä. Ennen hänen esityksensä alkamista tietokone, joka oli liitetty videotykkiin, päätti sanoa sopimuksensa irti. Onneksi paikalla oli osaavia ihmisiä ja pienestä vastoinkäymisestä huolimatta Piia pääsi kertomaan asuntomessujen terveiset. Seminaarin vilkkaan loppukeskustelun jälkeen oli vuorossa seminaarin loppuhuipennus, Saimaa Wellbeing- kilpailun voittajan julkistaminen ja palkintojen jako. Paikalle oli kutsuttu, varmuuden vuoksi, ammattikuvaaja, jotta palkituista saatiin hyvälaatuista kuva-materiaalia. Tämä oli kyllä hyvä asia, sillä tässä blogissa esiintyvissä kuvissa ei kuvaajan käsi ole pysynyt aivan vakaana.

Päivä sujui kokonaisuudessaan todella hyvin, kuten saimme todeta myös seminaarissa kerätyn palautteen perusteella. Palaute oli positiivista, mutta vähäistä. Kolmestakymmenestäkahdesta henkilöstä vain kuusi vastasi kyselyyn. Aika seminaaripäivänä meni myös todella nopeasti ja viihtyisästi ja saimme paljon uusia kokemuksia ja uutta tietoa. Päivästä jäi hyvä mieli meille opiskelijoille. Tehtävämme ilmoituskaavakkeen ulkoasun, seminaarin markkinoinnin, seminaarikutsun ja tiedotteen seminaarin järjestelyjen suhteen onnistuivat ensikertalaisilta mielestämme hyvin ja ryhmällämme oli syytä hymyillä päivän päätteeksi leveästi. Kiitos Viljolle ja projektiosaamisen opettajille Tuulalle ja Maritalle luottamuksesta, tämä on ollut todella antoisaa oppimisen ja uusien kontaktien solmimisen kannalta.

kuva2

Teksti ja kuvat: restonomiopiskelijat Hanna Auramo, Paula Kiiskinen, Ulla Kolehmainen ja Petra Savolainen (kuva yllä).

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s