Tuoreista julkaisuista inspiraatiota hyvinvointimatkailun kehittämiseen

dscf0458-2

Hyvinvointimatkailun noste se vain kasvaa ja matkailuyrityksissä on kovat odotukset ensi vuodelle. Vaikka Luonnon hyvinvointi- ja terveysvaikutusten tuotteistaminen -hanke lähestyykin vääjäämättä loppuaan, on jatkuvuuteen panostettu monella rintamalla. Nyt hankkeessa koottu tieto ja kokemukset on paketoitu kahteen julkaisuun, joista voi ammentaa ajatuksia kehittämistyön jatkoon. Kohderyhmänä ovat erityisesti matkailualan yritykset ja alan kehittäjät, mutta visuaalisesti viimeisteltyjen julkaisujen parissa viihtyvät kaikki aihealueesta kiinnostuneet.

luonnollinen-hyvinointimatkailu

Luonnollinen hyvinvointimatkailu – tulevaisuuden suunnannäyttäjinä tutkimustieto ja teknologia

Julkaisuista tuhdimpi lukupaketti on hankkeen artikkelikokoelma, jossa vierailevina tähtinä on joukko alan kovimpia kotimaisia tekijöitä. Teoksen sisältö on ryhmitelty kolmeen toisiaan tukevaan osioon. Ensin luodaan asiakasymmärrystä perehtymällä hyvinvointimatkailun kohderyhmiin ja markkinoihin sekä myynnin kanaviin. Toinen osio esittelee hankkeessa kerätty tutkimustietoa luonnon hyvinvointivaikutuksia ja hyvinvointiteknologian mahdollisuuksia niiden mittaamisessa. Viimeisessä artikkeliryppäässä, kuten oikeastaan koko julkaisussa, punaisena lankana on palvelumuotoilu, ja esillä ovat LUOTUO-hankkeen yritysyhteistyön kokemukset.

Lukemaan pääset tästä: http://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/116703/URNISBN9789515885616.pdf;jsessionid=AFEB4470171F6B334EE71E60C04138E2?sequence=1

lhv

Luonnon hyvinvointivaikutukset – hyödynnä tietoa matkailuliiketoiminnassa

Toinen julkaisu tarjoaa kevyen katsauksen hankkeen keskeisimpiin aihepiireihin: tutkimustietoon luonnon hyvinvointivaikutuksista ja hyvinvointiteknologiaan. Lehtisen ajatuksena on herättää lukijassa tiedonjano ja johdattaa lisätiedon äärelle. Kuinka tutkimustietoa voisi hyödyntää hyvinvointimatkailun markkinoinnissa? Mitä mahdollisuuksia hyvinvointiteknologia antaa hyvinvointivaikutusten mittaamiseen? Avautuuko tilaisuuksia liiketoiminnan kasvattamiseen?

Tästä julkaisuun: http://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/116464/URNISBN9789515885500.pdf?sequence=1

Lukeminen kannattaa aina. Julkaisujen painoversiosta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä allekirjoittaneeseen.

teksti ja kuvat: Viljo Kuuluvainen, projektipäällikkö, Mamk, viljo.kuuluvainen(at)mamk.fi

 

Mikkelin ammattikorkeakoulun hallinnoimaa LUOTUO-hanketta rahoittaa Etelä-Savon maakuntaliitto Euroopan aluekehitysrahastosta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s