Valoa pimeyteen! – Jouluinen katsaus Etelä-Savon nuorten säpinään

Ennen kokonaan vetäytymistä rauhalliseen juhlan viettoon, voidaan luoda pieni katsaus loppuvuoden tapahtumiin. Samalla toivotamme oikein hyvää joulua  ❤

joulu_23-12-2016Kuva1: Näkymä työhuoneen ikkunalaudalta

Ohjaamojen tuki – hankkeen vuosi on ollut monimuotoinen, ja tuottanut monenlaisia kokeiluita maakunnan nuorten ohjaus- ja neuvontapalveluiden kehittämiseksi. Tien päällä on saanut olla suunnittelemassa, kehittämässä ja toteuttamassa. Yhdessä verkostojen kanssa on koettu hienoja hetkiä, innostusta ja joskus myös pettymyksiä. Nyt päättyvä vuosi on näin ollut monipuolisuudessaan kaunis ja hanketyölle tyypillisen tunteikas.

 
Juuri tässä joulukuun aikana ovat pienten kuntien osalta työn alla olleet Juvan Nuorten foorumi sekä nuorten vertaisohjaaja-koulutus, Joroisten kunnassa toteutettava kaikkien nuorten OPO & työelämä -messut, sekä Kangasniemelle suunniteltu nuorten yrittäjyystapahtuma. Näissä prosesseissa mukana on ollut oleellisesti mukana myös nuorten kuuleminen. Olemme hankkeena suunnitelleet tulevalle vuodelle myös verkoston jäsenille koulutuksia ja osallistuneet seminaarisuunnitteluun.

 
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Ensi vuosi on viimeisten suunnitelmien loppuun saattamisen ja kehitettyjen toimintojen mallintamisen aikaa.

nuorten_foorumi_9-12-2016Kuva2: Ohjaajia nuorten foorumista 9.12.2016

Viime viikkoina on myös ollut hienot mahdollisuudet tutustua Mikkelin nuorten esityksiin ja osallisuuteen. Tähän on tarjoutunut mahdollisuus sekä Ohjaamo-Olkkarin 5v syntymäpäivillä, että ”Kuhan selviit” – hankkeen nuorten Tiernapoikanäytöksessä Mikkelin kaupunginteatterilla. Kun nuorille tarjoaa hyvät olosuhteet ja ohjausta itsensä toteuttamiselle, syntyy kyllä hienoja asioita.

olkkarin_synttarit_16-12-2016Kuva3: Olkkarin syntymäpäivät 16.12.2016

Pyritään siihen että nuorilla on jatkossakin mahdollisuus kehittää, olla, toteuttaa ja osallistua!

Heikki Kantonen
TKI-asiantuntija

— — —

Mikkelin ammattikorkeakoulun Ohjaamojen tuki -hanke on alkanut 1.6.2015 ja se päättyy 31.5.2017. Hanketta rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s